Moja izpoved - 2. del

Za vse, ki ste prebrali prvi del klientkine izpovedi objavljam še drug del klientkine izpovedi. Oba vam želiva prijetno branje. 

 

Moja izpoved - 2.del

 

Pozanimala sem se kaj mi lahko pomaga in odločila sem se za psihoterapijo. Izbrskala sem podatke, zbrala pogum in poklicala. Prijazen glas na drugi strani mi je predlagal uvodno srečanje za katerega sva se dogovorila čez nekaj dni. Bila sem izmučena, saj nisem bila naspana in tudi apetita nisem imela, tako, da sem bila psihično in fizično izčrpana.


V tistem času se mi niso dogajale nobene neprijetne stvari, zato me je to še toliko bolj zadelo kot strela iz jasnega. Na srečo so mi domači in fant stali ob strani in me vsak na svoj način nekak skušali razumeti. Na trenutke sem bila zelo nemirna in nervozna, zdelo se mi je kot da se mi celo telo trese, ampak na zunaj sem bila videti mirna, vrelo je v moji notranjosti. Tu in tam sem vzela kakšen Persen, da sem lažje zaspala in pričela sem z jemanjem vitaminov, da bi ponovno dobila malo energije. Postajala sem spet tista prava jaz. Brez strahov, tesnobe in paničnih napadov.


Prišel je dan uvodnega srečanja s psihoterapevtom. Povedala sem mu vse kaj se mi je dogajalo prejšnji teden. Tisti dan sem se počutila dobro, v meni ni bilo niti sledu o groznih občutkih prejšnjih dni in brez težav sem lahko o njih govorila. Dogovorila sva se, da si vzamem nekaj dni za razmislek ali želim začeti s terapijo ali ne. Ker sem mislila, da je končno vse tisto za mano, se za terapije nisem odločila. Razumel je moj odgovor in mi dal vedeti, da se lahko kadarkoli vrnem in začnem s terapijo, če bi ponovno čutila, da jo potrebujem.


Končno sem lažje zadihala. Počutila sem se svobodno, srečno, brez strahu in tesnobe. Prebrala sem knjigo z naslovom »Brez panike« in zelo mi je pomagala, da sem se napadov lahko znebila. V sebi sem ponovno čutila mir, ki pa žal ni trajal več, kot kakšna dva meseca. Potem me je zadelo spet iznenada. Še močneje kot prej in ni odnehalo. Začele so se mi pojavljati vsiljive negativne misli, ki so mi pognale strah v kosti. Tesnoba in strah sta znova postala vsakdanja obiskovalca in vedela sem, da je čas, da začnem s psihoterapijo.