Potrebe

Zemlja zagotavlja dovolj, da zadovolji potrebe vseh ljudi, ampak ne dovolj, da zadovolji pohlep vseh ljudi (Mahatma Ghandi)

Ljubezen

Ljubezen je kot zrak, ki ga dihamo. Ne moremo je vedno videti, čeprav jo lahko vedno čutimo, uporabljamo in potrebujemo.

Čustva

Čustva so kot voda, pridejo in gredo ter se nenehno spreminjajo

Strast

Strasti so kot ogenj, koristne na tisoč načinov in nevarne samo v enem, v njihovem presežku (Christian Nestell Bovee)

Pozdravljeni

Pozdravljeni na spletni strani Inštituta za psihoterapijo in psihologijo!

Na tej strani najdete vse informacije v povezavi z aktivnostmi, ki se odvijajo na Inštitutu. Tukaj so vse potrebne informacije glede psihoterapij, delavnic in predavanj, ki jih organiziramo za posameznike, pare, skupine in podjetja. Cilj našega delovanja je ponuditi storitve, ki vam bodo pomagale razviti vaše potenciale in izboljšati kvaliteto vašega zasebnega in/ali poslovnega življenja. Verjamemo, da so naši potenciali neomejeni in iz tega razloga so v našem logotipu simbol neskončnosti in partnerja, ki si pri osebni rasti pomagata in podpirata.

 

Individualna psihoterapija

Individualna psihoterapija poteka med terapevtom in enim klientom, kjer se ustvari varno in zaupno okolje za razreševanje težav in stisk oziroma osebno rast. Individualna psihoterapija je proces, namenjen predelavi osebnih težav s ciljem trajnih sprememb. Spreminjamo odnos do samega sebe s čimer pa se posledično spreminjajo tudi odnosi z drugimi.

Individualna terapija omogoča, da posameznik preko kontakta ali odnosa, ki ga vzpostavi s terapevtom, bolje spozna sebe, se zaveda sebe, svojih možnosti ter odgovornosti do tega, kako doživlja svoje življenje tukaj in zdaj.

Dolžina psihoterapije je odvisna od posameznikove motiviranosti in njegove potrebe po spremembi. Prednost individualne psihoterapije je, da se lahko psihoterapevt popolnoma posveti enemu klientu zaradi česar se hitreje vzpostavi varen in zaupen odnos, kot v primeru skupinske psihoterapije.

Novice

Psihoterapija v Mariboru

Po daljšem premoru smo v Inštitutu za psihoterapijo in psihologijo zavihali rokave in za vas začeli urejati in opremljati nove prostore v Mariboru.

» Več...

Celje

Trenutno največji mejnik IPP predstavlja leto 2013, ko se nam je po letih upanja in iskanja izpolnila velika želja. Uspelo nam je najti nove prostore in jih na novo opremiti v skladu z našimi željami in potrebami naše dejavnosti.

» Več...